Asielcentrum Valkenhof Overpelt

Asielcentrum Valkenhof Overpelt

KVLV Lindel-Hoeven - Overpelt (Limb.)

Dit initiatief werd ingediend in 2015 en hoort bij een vorige campagne. De initiatieven van de huidige campagne vind je hier.

Onze samenwerking met Asielcentrum Valkenhof startte reeds in 2004. De vrouwen van het Valkenhof nodigden ons toen al uit op een kookavond en wij ontvingen hen op een gezamenlijke dansavond, we zamelden kleren, fietsen, naaimachines ... in voor de bewoners/asielzoekers.
In januari 2015 lanceerde KVLV nationaal een oproep om samen te werken met een asielcentrum. De samenwerking van zoveel jaar geleden werd nieuw leven ingeblazen. Opnieuw werden we uitgenodigd voor een geleid bezoek, onze leden brachten als dank voor de uitnodiging beddengoed mee zoals dekbedovertrekken, kussenslopen (al dan niet tweedehands, maar nog in goede staat). In april van 2015 nodigden wij op onze beurt de vrouwen van het asielcentrum uit op onze activiteit. De taal was een beetje een probleem: sommigen praatten enkel de taal van hun herkomst, anderen maakten met veel gebaren duidelijk wat ze wilden zeggen. En dat samenwerken maakte verhalen los! De taal van het hart overheerste: geduldig luisteren, gebaren proberen te begrijpen, en een dikke knuffel bij het afscheid! Al deze vrouwen waren een paar uur weg van hun zorgen!
Ook op onze weggeefbeurs in mei 2015 nodigden we hen opnieuw uit. In augustus hielpen we mee op hun ambachtenbeurs, we knutselden met de vrouwen en hun kinderen een bladwijzer.
In november kwamen er in het asielcentrum 40 niet-begeleide jongeren toe. Met een 10-tal leden gingen we een namiddag helpen donsdekenovertrekken stikken. Op hun dringende vraag zamelden we op ons kerstfeest opnieuw winterkleren, schoenen, jassen ... in, specifiek voor de jongens deze keer, en in januari 2016 badhanddoeken. Het volgende wat op het programma staat is in maart opnieuw helpen met het stik- en naaiwerk..
Bij het opstellen van onze activiteitenkalender wordt steevast het “Valkenhof” genoemd? We nodigen de vrouwen van asielcentrum Valkenhof zeker opnieuw uit op een crea-avond in het voorjaar.
JA, KVLV Lindel-Hoeven heeft oog voor de noden van deze vluchtelingen en werkt zo actief mee aan de integratie van deze mensen.

http://www.facebook.com/KVLVLindelHoeve

alle initiatieven uit 2015 (351)