Mixed Up

Mixed Up

Geert Pouders - Overpelt (Limb.)

Dit initiatief werd ingediend in 2015 en hoort bij een vorige campagne. De initiatieven van de huidige campagne vind je hier.

Een maatschappelijk project door en voor de kinderen en jongeren van Overpelt en ontmoetingscentrum 'het Valkenhof'. Met dit project willen we in eerste instantie de Overpeltse kinderen bewust maken van het thema 'vluchtelingen en integratie' en hen laten zien dat vluchteling zijn en zich integreren in een nieuwe maatschappij niet makkelijk is. Het project loopt over drie delen.
Deel 1: het bespreekbaar maken van het thema vluchtelingen bij de jeugdverenigingen. De kinderen (6-12 jaar) d.m.v. het verhaal 'Zo woont Mo' (brochure Fedasil) vertellen en hen een grote tekening laten maken, die later op het slotfeest zullen worden opgehangen. Met de jongeren (12-16 jaar) zal het gezelschapsspel 'Integreer' (vzw Tumult), dat aangekocht werd door de jeugddienst, gespeeld worden. Dit deel wordt individueel per vereniging ingepland.
Deel 2: een gezamenlijk zelf in elkaar gestoken spel spelen samen met de kinderen van de jeugdverenigingen en de kinderen van 'het Valkenhof' (zondag 20 maart).
Deel 3: een groots slotfeest rond het thema, waarop alle kinderen en ouders van 'het Valkenhof', de kinderen en ouders van Overpelt en de kinderen en ouders van de omliggende gemeenten worden uitgenodigd (zondag 8 mei). Er zal een culturele eetstand en een culturele workshop plaatsvinden. Tijdens het slotfeest worden er ook activiteiten voorzien voor kleuters van 3 tot 6 jaar.

alle initiatieven uit 2015 (351)