Samen Inburgeren met bedrijven

Samen Inburgeren met bedrijven

Bond zonder Naam - Antwerpen (Antw.)

Het concept is eenvoudig: verbind iemand die nieuw is met iemand die hier al een tijdje woont. En vraag of de een de ander wegwijs wil maken in de samenleving. Dat is Samen Inburgeren in een notendop. Samen Inburgeren-buddies zorgen voor oriëntatie in de gemeente en ze ondersteunen waar nodig: schoolbegeleiding, ondersteuning om werk te zoeken, papieren naar de juiste instanties brengen en samen Nederlands oefenen.
Gedurende 6 maanden tot een jaar spreken inburgeringsduo’s ongeveer om de veertien dagen af om samen leuke activiteiten te doen zoals een wandeling, een cultureel bezoek of bij elkaar op de koffie gaan. Tijdens de ontmoetingen wordt er Nederlands gepraat.

Samen Inburgeren voor bedrijven is een landelijk pilootproject waarbij we de methodiek gebruiken in een niet-evidente context: de bedrijfswereld. Een eerste groep bedrijven engageert zich om samen met hun medewerkers vluchtelingen die in ons land kunnen blijven te ondersteunen bij hun integratie. Een groep medewerkers werkt daarbij samen aan een inburgeringstraject om een nieuwkomer te helpen integreren.

Durabrik (Drongen), Mathieu Gijbels (Opglabbeek), Torfs (Sint Niklaas), Quinx en Boss Paints (Waregem) zijn vijf bedrijven uit heel verschillende sectoren die samen met Bond zonder Naam een pilootproject opstartten. Ze zetten inburgeringskernen op in hun organisatie. Dit wil zeggen dat een team van medewerkers samenwerkt om nieuwkomers wegwijs te maken in de samenleving. Bond zonder Naam zorgt voor een professionele begeleiding.

https://www.bzn.be/nl/kansen-creeren/2221763/verschillen-verbinden/samen-inburgeren
https://www.facebook.com/bondzondernaam/

dit initiatief contacteren

alle initiatieven uit 2016-2017 (458)