We zijn er voor hen

We zijn er voor hen

vzw Kalem - Overpelt (Limb.)

Dit initiatief werd ingediend in 2015 en hoort bij een vorige campagne. De initiatieven van de huidige campagne vind je hier.

Als vrijwilligers zijn we actief om de vluchtelingen van Overpelt in te burgeren in sociale activiteiten die we op maat voor hen organiseren in Genk. In maart zullen we een voetbaldag organiseren, een ontbijt voorzien, een voetbalwedstrijd van de Turkse Rangers kijken, een leuke babbel in de tribune met Genkenaars houden. De volgende stap zal zelf een wedstrijd spelen zijn.De vluchtelingen tegen de Turkse Rangers in Genk (in mei).

In april willen we voetbal combineren met een bezoek aan kerk en moskee. Doel: inburgering, integratie en kennismaking andere geloven. We zullen ook in mei een bezoek brengen aan Het Speelhuisje in Peer. Dat is een binnenspeeltuin voor kinderen. We zijn creatief, goedwillig en willen de middelen graag om onze plannen te realiseren.

In september 2015 begonnen we met zulke activiteiten en zetten we een groots kinderfeest op in Overpelt opvangcentrum. Het was een kinderfeest met grimeren, warm eten, popcorn, live muziekband, kalligrafie, .... Super leuke ervaring en een dagje om alles te vergeten.

alle initiatieven uit 2015 (351)