Babbelkamp

Babbelkamp

Stad Izegem - Izegem (W-Vl.)

Het Babbelkamp is een project om de taalvaardigheid van kleuters en kinderen uit de lagere school te verbeteren. Kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen naar het kamp komen. Zowel anderstalige als Nederlandstalige kinderen zijn meer dan welkom in het Babbelkamp. Toch bereiken we met het Babbelkamp voornamelijk anderstalige nieuwkomers. Deze kinderen wonen vaak slechts enkele maanden in Izegem en kennen vaak slechts enkele woorden Nederlands als het kamp begint.
Tijdens het Babbelkamp nemen de kinderen deel aan taalstimulerende activiteiten die kaderen binnen een thema. We gaan samen op stap, we spelen, we knutselen, we luisteren naar verhalen, ... De kinderen krijgen een echt taalbad. We zorgen er voor dat de kinderen zich goed voelen. Dit is een voorwaarde om taal te leren. Met het Babbelkamp willen we ervoor zorgen dat de kinderen een goede start kunnen maken op school. Ze leren dankzij het Babbelkamp ook de reguliere speelpleinwerking kennen.

De kinderen die naar het Babbelkamp komen, komen tijdens het schooljaar meestal ook naar de Babbeldoos. Dit is een taalstimuleringsproject in samenwerking met de Izegemse basisscholen dat doorgaat op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag.

https://www.facebook.com/Babbelkamp/?fref=ts
http://www.izegem.be/content/5314

dit initiatief contacteren

alle initiatieven uit 2016-2017 (457)