Bredene met een hart voor vluchtelingen

Bredene met een hart voor vluchtelingen

Bredene met een hart voor vluchtelingen - Bredene (W-Vl.)

‘Bredene met een hart’ is een organisatie die bestaat uit een 70-tig tal enthousiaste vrijwilligersvluchtelingen/nieuwkomers inbegrepen, die zich verenigt rond een gemeenschappelijk doel, iets positiefs doen voor de nieuwkomers en voor alle mensen in precaire situaties
Ons burgerinitiatief werd opgestart in september 2015, dit naar aanleiding van het vluchtelingenkamp in Duinkerke. Een jaar lang hebben wij samen met de vrijwilligers ons ingezet in Duinkerke. Tijdens het voorbije jaar kwamen heel wat nieuwkomers bij ons langs, we merkten op dat deze mensen ook heel wat hulp kunnen gebruiken en heel wat vragen hebben.
We besloten om een ontmoetingcentrum te openen en onze activiteiten blijven groeien. Het ontmoetingscentrum is een plaats waar we ieders nieuwe start willen vergemakkelijken door materiële hulp, een buddysysteem, een plaats waar mensen terecht kunnen voor info, warmte en een babbel, activiteiten en workshops. Voor heel wat vrijwilligers is ons ontmoetingscentrum een tweede thuis. Het ontmoetingscentrum zorgt ook voor inclusie aan beide kanten.
We blijven ons samen met de vrijwilligers ook inzetten voor de transmigranten in Zeebrugge, wekelijks wordt er op zondag gekookt.

https://www.facebook.com/groups/998047050219445/?fref=ts&locale=nl_NL

dit initiatief contacteren

alle initiatieven uit 2016-2017 (457)