Film: Paradox of Non Existance

Film: Paradox of Non Existance

Param Kapoor, Jeugdvereniging Den Tube, mijnLeuven, JINT - Tienen (Vl. Br.)

Dit initiatief werd ingediend in 2014 en hoort bij een vorige campagne. De initiatieven van de huidige campagne vind je hier.

Samen met de steun van jeugdvereniging Den Tube, mijnLeuven en Youth in Action kon ik, Param (19), een documentaire maken over het leven van een Sikh Afghaanse familie die in België asiel aanvragen. Mijn familie.

Het begon allemaal doordat ik op veel plaatsen langs ging met mijn verhaal, bij kleine organisaties voor vluchtelingen bijvoorbeeld. Bij de jongerenvereniging Den Tube vertelde ik mijn verhaal aan een medewerkster en zij was enthousiast. We spraken met mijnLeuven om te laten weten dat ik een film wilde maken, en zo belande ik ook bij Youth in Action (JINT). Ik schreef mijn verhaal uit, diende het in en een paar maanden later wist ik dat ik financiële steun kreeg van zowel YIA als mijnLeuven om met de film te beginnen.

Zeven jaar geleden kwam ik, op de vlucht met mijn ouders en mijn zus, in België terecht. In Afghanistan leefden we in angst voor ons leven, in België zijn we veilig, maar leven we al jaren in stress omdat de overheid ons kan terugsturen. Ik maakte een film over het echte leven van een vluchteling en de moeilijkheden die het gebrek aan één klein document, een paspoort, met zich meebrengt.
Mensen denken dat de film mijn verhaal vertelt, maar een vluchteling die de film ziet, zal zijn eigen verhaal erin herkennen. Het lange wachten op antwoord na het indienen van een asielaanvraag, foutieve adviezen van advocaten, hard werken in het zwart voor een paar euro’s omdat je eigenlijk niet mag werken van de overheid, vele vluchtelingen zullen er hun eigen boekje over kunnen openen.

Paradox of Non Existence werd geregisseerd door Abbas Shirafkan.
De trailer is hier te bekijken

https://www.youtube.com/watch?v=PMZxFK619do

Volg ons op facebook om te zien waar de film wordt vertoond.

https://www.facebook.com/pages/Paradox-of-nonexistence/201924303351135?sk=info

alle initiatieven uit 2014 (168)