Gemeente Kruibeke

Gemeente Kruibeke

Gemeente Kruibeke, Jeugddienst Kruibeke en OCMW Kruibeke - Kruibeke (O-Vl.)

Dit initiatief werd ingediend in 2014 en hoort bij een vorige campagne. De initiatieven van de huidige campagne vind je hier.

SPEELPLEINWERKING GIGA DE GEKKO

Op de speelpleinwerking Giga De Gekko te Kruibeke worden elke week jongeren (samen met andere monitoren) ingezet die tot het LOI (lokaal opvang initiatief) behoren.
Deze vrijwilligers proberen de kinderen een fantastische zomer te bezorgen op het speelplein. Deze samenwerking loopt al enkele jaren en helpt de jongeren om nederlands te leren, te leren omgaan met elkaar, kinderen en ouders van kinderen. Dit ook wanneer zij het LOI moeten verlaten zij zich kunnen integreren in de maatschappij.

FEEST 'UMUNSI MUKURU'

Jaarlijks wordt er tevens een groot feest ‘Umunsi Mukuru’ georganiseerd. Hierin kunnen mensen van vreemde origine op onze gemeente de rest van de bevolking laten proeven van hun specialiteiten van hun land van herkomst. Er worden hapjes bereid vanuit alle landen.
Vanuit het OCMW en gemeente wordt er dan gezorgd voor aangepaste muziek en optredens. Kortom steeds een gezellig samenzijn tussen verschillende culturen!

BABBELMOMENTEN

Verder heeft het OCMW in samenwerking met Welzijnsschakels ook wekelijkse Babbelmomenten voor anderstaligen. Hierin begeleiden vrijwilligers een groep anderstaligen die willen nederlands leren en willen nederlands oefenen. De onderwerpen worden bepaald door de groep zelf, deze kunnen aangeven over wat ze meer wensen te weten/leren.

BURUNDESE FAMILIE

Het OCMW van Kruibeke heeft sedert augustus 2013 een gezin van Burundese afkomst onder hun hoede. Het gaat over een gezin met drie minderjarige kinderen die reeds jaren in een vluchtelingenkamp in Tanzania zaten. Alle drie de kinderen zijn ook in dit kamp geboren.
Wij hebben voor hen hier een woning gezocht en hebben hen geholpen met hun eerste contacten met de Belgische samenleving. Alles was nieuw voor hen, de woning, de taal, de school, gaan winkelen…
Een spannende ontdekkingstocht voor zowel de familie als de begeleiders om hen hier geïntegreerd te krijgen.

alle initiatieven uit 2014 (168)