Globe Aroma

Globe Aroma

Globe Aroma VZW - Brussel (Bru.)

Globe Aroma is een open en laagdrempelig kunstenhuis in Brussel. We bieden een plek aan nieuwkomers en vluchtelingen die zich artistiek willen ontplooien, begeleiden hen in hun persoonlijke creatieve parcours en lokken interactie met de kunst- en cultuursector uit door participatieve projecten op te zetten.
Globe Aroma is:
• een Open Kunstenhuis: het open atelier is een plek waar vluchtelingen en asielzoekers zich artistiek kunnen ontwikkelen. De werkruimte is een ontmoetingsplek voor plastische kunstenaars, schilders en iedereen die zich creatief wil uitdrukken. Er is ook een repetitieruimte waar muzikanten en dansers in alle vrijheid kunnen repeteren. Globe Aroma vormt een brug tussen de nieuwkomers en het kunst– en cultuurlandschap in Brussel door de werken aan het publiek te tonen in samenwerking met diverse partners
• een participatieve en multidisciplinaire creatieplek: vluchtelingen, nieuwkomers en Brusselaars nemen onder begeleiding van een professionele kunstenaar deel aan artistieke projecten (theater, film, expo, performance, …)
• een knooppunt in de wereld: de Cultuurlijn zorgt ervoor dat nieuwkomers onder begeleiding van vrijwilligers het culturele aanbod van Brussel leren kennen tijdens de vele (gratis) excursies die maandelijks georganiseerd worden voor de bewoners van het Klein Kasteeltje en de nieuwkomers die zich via Bon inschrijven.

http://www.globearoma.be
http://www.facebook.be/globearoma

dit initiatief contacteren

alle initiatieven uit 2016-2017 (457)