Grenzeloos

Grenzeloos

Stad Kortrijk - Kortrijk (W-Vl.)

Dit initiatief werd ingediend in 2014 en hoort bij een vorige campagne. De initiatieven van de huidige campagne vind je hier.

Grenzeloos is een sociaal-artistiek traject van een dertigtal jongeren uit de Kortrijkse OKANklassen(Onthaal Klas voor Anderstalige Nieuwkomers). In 15 workshops o.l.v. Pol Coussement (Passerelle) werkten zij rond thema’s als identiteit, vrees en het onbekende. Een intense onderdompeling in taal, culturele diversiteit, hedendaagse dans en eigen talenten.

Hun zoektocht en samenwerking resulteerde in een pakkend toonmoment “Grenzeloos” dat zij twee maal presenteerden in een volle BUDASCOOP voor ouders, familie, vrienden, klasgenoten en het brede Kortrijkse publiek. Een geslaagd project dat jongeren uit heel verschillende culturen samenbrengt en hen toont in al hun diversiteit en creativiteit. Een brug tussen onderwijs, jeugd, cultuur en integratie.

Op https://www.youtube.com/watch?v=amXt2vYO6ko#t=11 kan je een korte en straffe beeld- & audio-reportage zien over het project.

http://www.kortrijk.be/nieuws/wees-niet-bang-van-wat-je-niet-kent

alle initiatieven uit 2014 (168)