"Het Klooster" (Housing First experiment Gent)

"Het Klooster" (Housing First experiment Gent)

Beweging Recht op Wonen (BRoW) en 4 VZW's (Samenlevingsopbouw Gent, Victoria Deluxe, ROCSA VZW & Werkgroep Vluchtelingen Gent) - Gent (O-Vl.)

Dit initiatief werd ingediend in 2014 en hoort bij een vorige campagne. De initiatieven van de huidige campagne vind je hier.

Het Klooster in de Muidebuurt in Gent is een Housing First project met Slowaakse Roma gezinnen. Het Klooster is een gebouw van CAW Gent. Het werd initieel gekraakt, maar wat later werd een bezetting ter bede overeenkomst bekomen. Het eerste Housing First initiatief van Gent zet in op begeleiding van gezinnen die al tot 10 jaar rondzwerven in Gent en geen papieren hebben. Het initiatief wordt onderstut door 4 VZW's: ROCSA VZW, Victoria deluxe VZW, Samenlevingsopbouw Gent VZW en Werkgroep Vluchtelingen Gent. Het initiatief is sociaal innovatief omdat het inzet op integratie van onderuit, met sterke emancipatorische focus op de gezinnen zelf. Samenwerking tussen stadsdiensten en VZW's en vrijwilligers maakt dat dit een uniek initiatief is!

De VZW's hebben ook heel wat geld via crowdfunding ingezameld om papieren in orde te brengen, en medische statuten (100 sterke schouders).

(Foto: Evy Menschaert voor Victoria Deluxe )

http://victoriadeluxe.be/sites/default/files/BROW%20100%20sterke%20schouders%202.pdf

alle initiatieven uit 2014 (168)