The Invisible City [Kakuma]

The Invisible City [Kakuma]

Cassette for timescapes - Sint-Amandsberg (O-Vl.)

In een wereld die beheerst wordt door onhumane politieke besluitvorming en groeiende xenofobie, slaagt de documentaire "The Invisible City [Kakuma]" erin met een intiem, hoopvol verhaal vluchtelingen opnieuw te vermenselijken.

Regisseur Lieven Corthouts woonde meer dan 4 jaar in het Afrikaanse vluchtelingenkamp Kakuma in de Hoorn van Afrika en ontdekte dat ‘nergens’ ook ‘onzichtbaar’ is voor de buitenwereld. Tegen alle verwachtingen in, grijpen de kinderen van het kamp alle mogelijkheden aan om er een nieuw leven uit te bouwen. Maar kan Kakuma wel een echte toekomst bieden? Of is het slechts een wachtkamer, waar je enige echte optie de gevaarlijke reis naar Europa is? Lieven toont tot wat de kinderen van Kakuma in staat zijn en legt tegelijk de ware dynamieken van de hedendaagse vluchtelingenkampen bloot.

Tijdens al meer dan 100 vertoningen van de film, gaat Lieven Corthouts vervolgens in geanimeerd gesprek met het publiek.
En ook in Kakuma gaat hij verder dan de louter observerende rol van filmmaker. Met het oog op het versnellen van gezinshereniging, heeft hij een mobiele applicatie in het kamp geïmplementeerd.
Het verhaal over niet-begeleide minderjarigen wordt in 2017 voortgezet in de interactieve documentaire "Find Me in Kakuma".

https://www.facebook.com/KakumaTheInvisibleCity

dit initiatief contacteren

alle initiatieven uit 2016-2017 (457)