Samenwerking met het Rode Kruis opvangcentrum, het Valkenhof

Samenwerking met het Rode Kruis opvangcentrum, het Valkenhof

Bibliotheek Overpelt - Overpelt (Limb.)

Dit initiatief werd ingediend in 2014 en hoort bij een vorige campagne. De initiatieven van de huidige campagne vind je hier.

De bibliotheek van Overpelt en de werkgroep Think Global Act Local organiseren jaarlijks een vertelnamiddag in het opvangcentrum tijdens de zomervakantie voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Zowel kinderen van het opvangcentrum, van de Gemeentelijke speelpleinwerking en van de buitenschoolse opvang nemen er aan deel en individuele kinderen zijn ook welkom.

Vele jongeren van het opvangcentrum gebruiken de internetpc's in de bib en groepen bewoners van het Valkenhof komen op introductiebezoek in de bibliotheek.

We organiseerden in het opvangcentrum een lezing van Catherine Vuylsteke ‘Vroeger is een ander land.’ ism met CC Palethe, opvangcentrum Valkenhof en werkgroep “Think Global Act Local”. Dit project krijgt dit jaar een vervolg in de tentoonstelling “Face 2 face” die gemaakt werd door de Overpeltse werkgroep “Think Global Act Local”. De tentoonstelling toont foto's van minderjarige vluchtelingen, die verblijven in het Rode Kruisopvangcentrum, Valkenhof.

alle initiatieven uit 2014 (168)