Tewerkstelling van asielzoekers in de boomkwekerij

Tewerkstelling van asielzoekers in de boomkwekerij

Boomkwekerij Boon bvba - Tielrode (O-Vl.)

Dit initiatief werd ingediend in 2014 en hoort bij een vorige campagne. De initiatieven van de huidige campagne vind je hier.

Asielzoekers kunnen hier beslist tewerkgesteld worden, omdat we geen groot bedrijf zijn en onze arbeiders niet enkel voor maar vooral samen met de werkgever werken. Beperkte talenkennis is geen probleem, we leggen alles met handen en voeten uit als 't moet.
Werken in de boomkwekerij geeft veel afwisseling en buitenwerk wat naar onze ervaring mensen met negatieve ervaring als vluchteling ten goede komt. Wij merken dat onze arbeiders zich vlot aanpassen en integreren, win win voor beide partijen.
Nadien kunnen deze mensen eventueel doorstromen naar beter betaalde jobs.

Jammer van de negatieve ervaring met onze favoriete arbeiders in 2011 en 2012; uitgewezen, terwijl hier een vast contract! Onbegrijpelijk! Waarom geen beter beleid voor arbeidsmigratie ook voor kandidaten van buiten EU?
Gemiste kans voor ons bedrijf, maar ook voor overheid, geen tewerkstelling, geen uitbreiding bedrijf, geen extra omzet, geen extra fiscale of sociale bijdragen!
Ondertussen verder sputteren met seizoenarbeiders tot de kans zich voordoet geschikte arbeider(s) voor vast contract!

http://www.tuinplanten-boon.be

alle initiatieven uit 2014 (168)