Up Together

Up Together

Jesuit Refugee Service Belgium - Sint-Pieters-Woluwe (Bru.)

Dit initiatief werd ingediend in 2015 en hoort bij een vorige campagne. De initiatieven van de huidige campagne vind je hier.

JRS Belgium lanceerde een nieuw gastvrijheidsproject onder de naam Up Together. Het project wil ondersteuning bieden aan migranten die vrijgelaten werden uit administratieve detentiecentra, zonder rechten noch statuut. Verzwakt en geïsoleerd door de opsluiting worden ze op straat gezet. Deze extreem kwetsbare en vergeten groep van gedwongen migranten wordt als het ware verplicht tot een leven in de clandestiniteit.
We nodigen families, alleenstaanden en gemeenschappen uit om vrijwillig met ons netwerken van solidariteit te vormen waarin onderdak en begeleiding aangeboden worden. Up Together werkt hierbij samen met lokale organisaties die instaan voor de sociale en medische opvolging. Wij willen deze migranten ruimte en tijd bieden om op adem te komen en hun kracht en waardigheid te hervinden. Zo worden ze weer in staat bewust keuzes te maken en hun migratieproject, hier of elders, terug in eigen handen te nemen.

http://www.jrsbelgium.org/

alle initiatieven uit 2015 (351)